Somos la cooperativa C.E.A (cooperativa escolar artista) y estamos situados en Borredà un pueblo de la comarca del Berguedà. Somos 17 alumnos y alumnas de P3, primero, tercero, cuarto, quinto y sexto. Nos dedicamos a la elaboración de productos artesanos.
16-01-2015
13-02-2015
20-02-2015
Dijous 19 de febrer,
Ahir va venir l´Àlex Barriga a fer-nos una visita per explicar-nos quin tipus de protecció podíem donar a les plantes. Voliem fer un hivernacle i ens va explicar que n´hi havia de molts tipus: amb plastic, vidre o una manta termica. L Àlex també ens va dir que podriem posar estanteries metal·liques perquè l´expai que tenim, que és molt petit, es podria utilitzar millor.
Després de les informacions de l´Àlex vam estar fent càlculs del que necessitaríem, de quant ens costaria,...de l´espai de que disposàvem,...i en vam anar parlant entre tots.
Tot i que algunes de les propostes suposen una despesa important creiem que val la pena provar-ho pel benefici que ens pot suposar.
Vam valorar, també, la feina que suposaria per nosaltres algunes propostes: anar dos cops a l´escola per treure i posar la manta tèrmica, moure les plantes perquè totes tinguessin les mateixes estones de sol i claror, ...
En definitiva, creiem que val la pena intentar fer canvis en els nostres costums i variar les condicions de la nostra producció.
20-01-2015
El divendres 16 de gener l´Anna ve a ensenyar-nos com fer els productes escollits.
Ella en sap molt i té molta paciència per a ensenyar-nos-ho.
Comencem amb un producte i ens espantem: el sabrem fer tots? Semblava fàcil...però és més complicat del que pensàvem.
Un parell de socis s´hi posen i aconsegueixen fer-ne un. Una segona parella intenta començar-ne un altre...serem capaços de sortir-nos-en bé?Quants n´hem de fer?
Misteri...continuarà.
20-01-2015
Escollir els productes de la cooperativa és una feina feixuga. Ens costa, no sabem com posar-nos-hi...tenim poques idees.
Així és que demanem ajuda a la mare d´un soci cooperador. Li diem si pot disenyar-nos productes que siguin artístics, el material sigui barat, que siguin fàcils de fer, útils, ...
Aquesta mare hi pensa, fa els dissenys i l´1 de desmbre ens els porta. En parlem, veiem com són de fàcils o difícils de fer, i els fotografiem.
Ens emportem aquestes fotografies en un full per a fer un estudi de mercat el cap de setmana del 6,7 i 8 de desembre.
Vam fer un recompte dels productes escollits per les famílies i la gent del poble. Així vam saber quins eren els productes que calia elaborar perquè serien els que ens comprarien, segurament
20-01-2015
Amb la informació de l´Amara i el que vam trobar penjat a la web de Valnalón vam repassar totes les condicions que havia de tenir el nostre logo. Entre elles vam veure que havia de ser rodó, perquè som una cooperativa, havia de tenir com a màxim tres colors, els colors podien tenir relació amb el poble, la ciutat, comarca o país, que hi havia d´haver relació amb el nom i els productes que s´elaboren, que les lletres havien de ser clares i entenedores,...
Tots ens vam posar a pensar un altre logo.
Tornant de vacances els vam exposar i en vam escollir un. Ara tenim un nou logo, que té dos colors: vermell i groc.
20-01-2015
La propera activitat era fer una vídeoconferència amb l´Amara de Valnalón. No vam pensar en avisar a la nostra coordinadora TIC i el dia pensat, el 12 de desembre, no teníem l´skype a punt. Així és que, tot i haver-nos preparat bé el que diríem, no vam poder-la realitzar per problemes tècnics. El dimarts següent, dia 16 de desembre, vam realitzar la vídeoconferència amb l´Amara.
Va ser molt interessant encara que ens costava una miqueta parlar en castellà.
Ens va demanar diferents coses, entre elles quin significat tenia el logo que havíem ecollit. No li vam saber contestar...
Així és que ella ens va explicar quines coses havia de tenir un logo i en vam prendre nota per a després repassar-ho. I ens va demanar que el reféssim a partir de la nova informació.
20-01-2015
El 26 de novembre vam rebre la visita de la Judit Coromines de l´agència de desenvolupament del Berguedà, que és la nostra assessora. Ens va ajudar a repassar les coses que havíem fet i les que encara ens faltaven fer.
20-01-2015
Un cop vam haver-nos repartit les tasques vam escollir el logo.
Per a fer-ho cada soci o sòcia va dissenyar el seu logo (un o més) que els va portar a l´assemblea. Allà els vam mirar bé i vam escollir el que ens agradava més.
20-01-2015
Un cop escollit el nom vam pensar quines persones podien ser les nostres representants.
Escollir secretària o secretari no era difícil perquè hi havia candidats, escollir tresorera o tresorer, tampoc, perquè també hi havia candidats, però ningú volia ser presidenta o president.
Així és que ens va tocar pensar quines persones ho podien ser i fer la proposta des dels socis. Vam fer votacions pensant en les característiques que havia de tenir un bon president i van sortir quatre persones possibles: un nen de sisè que és molt tímid i li costa parlar en públic, un nen de cinquè i un nen i una nena de quart. Aquests darrers els vam descartar per massa joves i vam acordar que el president seria el nen de cinquè i el vicepresident (que li donaria suport i faria la seva tasca quan ell no hi fos) seria el nen de sisè.
La secretaria i la tresoreria van donar-se a dues nenes de cinquè.
Després els companys i companyes socis es van apuntar als diferents equips per a treballar i donar-los suport.
20-01-2015
La nostra primera activitat com a grup va ser escollir el tipus d´estructura que volíem per a la nostra empresa. Els alumnes que ja hi havien participat els anys anterior ens van explicar molt bé les diferències entre un tipus d´empresa i un altre i el sistema cooperatiu es va imposar.
Així és que vam decidir fer una cooperativa escolar.
Les primeres actuacions van ser: escollir el nom, revisar els acords dels anys anteriors pel que feia a l´acta de constitució i als estatuts i fer els canvis necessaris per a tenir els documents al dia.
Aquest any ampliàvem el nombre de socis i l´aportació del capital va ser un dels punt del debat.
20-01-2015
Tota l´escola esperava amb atenció l´inici del projecte ja que és una tradició a la nostra escola: aquest és el nostre 5è any com a cooperativa escolar.
Encara que des de la Diputació de Barcelona ens va arribar la informació de que no havíem de començar el treball fins a l´octubre, nosaltres teníem clar que aquest curs volíem participar tota l´escola en el projecte i que havia d´incloure a tots els i les alumnes.
Així és que vam començar les reunions informant als companys nous de tot el projecte i de quins eren els passos que havíem de seguir per a porta-lo a terme.
Aquest periode de temps l´hem aprofitat per a veure què vam fer el curs passat, revisar aquelles coses que ens havien quedat per fer, com donar els diners a la Creu Roja, la ONG que havíem escollit, etc.
Aquesta va ser la nostra primera actuació.
Centro: ESC DE BORREDà
Direccion: Camí de la Coma s/n, Borredà, 8619, Barcelona, Espa�a
Correo Electrónico: cooperativaborreda@gmail.com
Web/Blog: -
Alumnos/as: 17
© Ciudad Tecnológica del Valle del Nalón, 2009