Cadena de Formación de Emprendedores, Valnalon Educa

Ciudad Industrial del Valle del Nalón S.A.U. C/ Hornos Altos s/n, 33930 La Felguera, Asturias. España

Emprender en mi Escuela

Contenido Pie de página

Cooperativa COOPERATIVA ASTRODECO

  • Presentación

    Hola, som la cooperativa ASTRODECO, de l'escola La Llàntia. El nostre objectiu és produir productes per vendre'ls i, destinar un tant per cent a una ONG que haurem d'escollir.

    Som 25 alumnes amb moltes ganes de començar aquest projecte.

    Foto de grupo

    Documentos de la cooperativa

    ACTA DE CONSTITUCIÓ

    27-11-2014

    descargar

     

    ESTATUTS

    27-11-2014

    descargar

     

    REGISTRE DE SOCIS

    27-11-2014

    descargar

     

    REGISTRE DE SOCIS

    27-11-2014

    descargar

     

    Diario

    Venda dels productes

    03-06-2015

    Després de tot l´any esforçant-nos i treballant, va arribar el dia de la venda dels productes a la fira, el dia que hem estat esperant tots des que vam començar el projecte.

    Dies abans, vam decidir els torns que faria cada soci/-a, per poder fer diferents funcions. La fira va començar a les cinc, i va acabar a dos quarts de nou aproximadament, però vam acabar de recollir a les nou.

    Creiem que va ser una experiència molt útil i que ens va agradar a tots, i esperem poder fer a l´escola una revenda dels productes que ens van sobrar.

     

    VISITA A LA RÀDIO DE MATARÓ

    03-06-2015

    El dia 26 de maig de 2.015, un soci de la cooperativa va anar a la ràdio de Mataró per promocionar la nostra empresa, i així poder tenir més possibilitats de vendre més.

     

    TROBADA AMB LES COOPERATIVES DE MATARÓ

    03-06-2015

    El dia 26 de març de 2.015, quatre membres de la nostra cooperativa van anar a una trobada entre totes les cooperatives de Mataró. En total hi havia 4 escoles (2 cooperatives per cadascuna): Àngela Bransuela, Camí del Mig, Peramàs i La Llàntia.
    Allà vam explicar el funcionament de la cooperativa, el nostre organigrama dividit en departaments, i també vam mostrar i explicar tots els prototips, distribuïts a la taula tal com ho faríem el dia de la venda.
    Aquesta experiència ens va aportar coneixement sobre altres cooperatives per així descobrir la nostra competència i millorar la nostra estratègia. 

     

    CRÈDIT BANCARI

    03-06-2015

    El dia 4 de març, l´equip directiu (menys la sot-secretària i el vicepresident) van anar a Catalunya Caixa a sol·licitar el crèdit bancari de 100€. La Sra. Laura Alonso, directora del banc, els va atendre. Els va demanar els documents que constitueixen l´empresa per poder sol·licitar el crèdit.

     

    VISITA DELS REPRESENTANTS DE LA ONG

    28-01-2015

    El passat divendres 23 de gener a les 9.15h. vam rebre la visita dels tres representants de la ONG "Mans Unides", que rebrà el 15% dels beneficis guanyats després de la venda dels nostres productes al tercer trimestre. Ens van explicar el seu càrrec a la ONG, i ens van convidar a explicar-los la nostra evolució com a empresa a través de correus electrònics. A més, van parlar del concert gospel gratuït, que es durà a terme el dissabte 31 de gener a les 21h. a la Basílica de Santa Maria (Mataró), i on es podrà aportar ajuda a la ONG, organitzadora de l´espectacle, amb benefici de la gent necessitada de Senegal.

     

    VOTACIÓ DE PROTOTIPS

    21-01-2015

    Hem fet la votació dels prototips realitzats a les vacances de Nadal.
    En unes graelles vam escriure tota la informació referent als productes, i vam crear un text instructiu per informar als companys del procés d´elaboració d´aquests.
    Una vegada feta la votació dels possibles productes, dels quals vam escollir cinc, hem començat l´estudi de mercat, que pròximament trobareu a la web de l´escola:
    https://ceiplallantia.wordpress.com/
     
     

     

    VOTACIÓ DEL LOGOTIP

    28-01-2015

    Després de fer moltes proves individualment de logotips, vam editar-los i els vam mostrar als alumnes de la classe. A continuació, vam votar democràticament i de tots els logotips va sortir el següent:
     
     
     

     

    CORREU A MANS UNIDES

    19-12-2014

    El dia 19 de desembre de 2.014 hem enviat un correu a l´ ONG Mans Unides, per presentar-nos i explicar-los qui som i la intenció que tenim. També els hem demanat com ho podem fer, perquè en acabar el projecte, podem fer-los arribar el tant per cent corresponent de beneficis.

    Estem a l´espera de la seva resposta, que seria bo, que fos abans d´agafar vacances.

    Mentrestant, estem fent una graella pere omplir les dades del que seria el prototip de cada soci, on tindrem en compte la utilitat, la tipologia de client, els materials, el seu cost, el cos del producte al mercat i el que pensa cada un que podria costar quan el posem a la venda. Quan triem els productes ja farem el qüestionaris per realitzar l´estudi de merca, els resultats del qual ens permetran saber quins productes tindran millor sortida.

     

    VIDEOCONFERÈNCIA

    19-12-2014

    Avui us explicarem com va anar la nostra videconferència amb la nostra tutora de Valnalón.
    El primer que va veure la tutora el dia 28 de novembre a les 10:00 hores, que va ser quan va començar la videoconferència, va ser l´equip directiu, que va anar presentant els altres departaments de la cooperativa, departaments que es van anar presentant posteriorment per explicar quina era la seva funció.

     

    ONG

    19-12-2014

    Per escollir la ONG a la que donarem el 15% dels nostres beneficis, cada soci va presentar les ONG trobades de Mataró. Van explicar qui eren i quina labor feien. Després, vam votar democràticament i, d´entre totes, que són moltíssimes, va sortir elegida MANS UNIDES per una quantitat de vots de 17 davant 8.

     

    VISITA DE LA NOTÀRIA

    19-12-2014

    El dia 12 de desembre de 2.014 va venir la notària (Antònia Gonzàlez). Vam contactar amb ella, per correu elctrònic, per poder sol·licitar el cens i el NIF, tal com s´anomena ara. El dia de la visita la presidenta i la secretària van signar la documentació, pel que estem a l´espera de rebre el document amb el qual, entre altres coses, podrem sol·licitar la paradeta on vendre la nostra producció.

     

    ORGANIGRAMA

    22-12-2014

    El dia 18 de novembre de 2.014 vam reajustar l´organigrama ja establert anteriorment. Vam acordar que seria circular, per així, poder canviar de departament i coneixer altres funcions que es realitzen a l´empresa. Canviarem tots els departaments, a exepció de   l´equip directiu que, el que també fa és que cada membre coordina un departament.

    Per problemes tècnics no vam poder pujar l´organigrama amb fotografies a la web de Valnalón.

     

    VISITA D´UN COOPERATIVISTA

    19-12-2014

    El dia 7 de novembre de 2.014, va visitar-nos l´Àngel Puig, un cooperativista.
    Ens va fer un recorregut en la història de las cooperatives. A més ens va recomenar que poséssim Cooperativa al nom, perquè així la gent s´assebentes de l´entitat que som. 

     

    VISITA DISSENYADOR GRÀFIC: AITOR SAMPERE

    19-12-2014

    Disculpeu les molèsties, però per motius tècnics, no hem pogut pujar aquesta informació abans. El dia 24 d´octubre de 2.014 va visitar-nos   l´Aitor Sampere, un dissenyador gràfic. Ens va recomanar, que el nostre logotip fos, a part de simple, amb una imatge, ja que agrada més i recorda a la gent millor.
     

     

    DECIDIM EL CAPITAL SOCIAL

    10-12-2014

    Avui us explicarem com vam decidr el capital social.

    Per començar vam fer una votació democràtica per escollir-lo:

    3€.- 1 vot

    4€.- 2 vots

    5€.- 13 vots

    6€.- 14 vots

    Per tant s´aixeca l´acte de votació amb l´elecció democràtica de portar 6€ per soci/-a, un total doncs, de 150€ de capital que disposarà l´empresa.

     

    DECIDIM EL NOM DE L´EMPRESA

    10-12-2014

    Avui us explicarem com vam decidir el nom de l´empresa.
    Cada grup, de la pluja d´idees que van fer, van escollir un. D´aquests 6 van fer una votació democràtica:
    Cooperativa Udock.- 2 vots
    25 diamants.- 7 vots
    Cooperativa productiva
    Astrodeco.- 8 vots
    La ciutat dels colors.-3 vots
    El món cooperatiu.-3 vots
    El nostre nom va ser acordat com: COOPERATIVA ASTRODECO

     

    DECIDIM L´EQUIP DIRECTIU

    10-12-2014

    Per començar vam explicar quins serien els càrrecs de l´equip directiu. Les persones interessades es van preparar les seves candidatures.

    Per president/-a es van presentar:

    L´Alberto Candón Torres i la Sandra Martínez Bermúdez.

    Per secretari/-a:

    La Paula Rosco Sainz, la Nuria Cidad Nieto i la Fatima.

    Per acabar els candidats per tresorer van ser:

    L´Arnau Román Guarnido, el Sergio Jordá Jimenez i en Kilian González Morilla.

    Un cop presentades les candidatures, va haver-hi una votació i van sortir elegits:

    Presidenta: Sandra Martínez Bermúdez.

    Vicepresident: Alberto Candón Torres.

    Secretària: Nuria Cidad Nieto.

    Sot secretària: Paula Rosco Sainz.

    Tresorer: Arnau Román Guarnido.

     

    Cooperativa COOPERATIVA ASTRODECO

    Centro: CEIP LA LLàNTIA

    Direccion: C/ SANT SEBASTIÀ, S/N, MATARÓ, 8301, Barcelona, Espa�a

    Correo Electrónico: cooperativa.astrodeco@gmail.com

    Alumnos/as: 25

volver subir

Curso 2014-2015

Estás viendo los datos del curso escolar 2014-2015