PRESENTACIÓ COPERATIVA
Bon dia,
som un grup de joves emprenedors de l´institut IES Narcís Xifra . Hem començat a crear el nostre projecte, de dissenyar una empresa per nosaltres mateixos, encara que contem amb una petita ajuda per part del professor. Aquesta activitat l’haurem de dur a terme durant 9 mesos. El nom de l’empresa es diu GiroXifra SCoopC . Som una cooperativa mixte, és a dir venem una gran varietat de productes. Un tant per cert dels diners que guanyem aniran destinats directament a la Fundació de Síndrome de Moebius d´Espanya.
Buenos días,
somos un grupo de jóvenes emprendedores del instituto IES Narcís Xifra. Hemos empezado a crear nuestro proyecto, éste consiste en diseñar una empresa para nosotros mismos, aunque contamos con una pequeña ayuda por parte del profesor. Ésta actividad durará unos nueve meses. El nombre de nuestra empresa es GiroXifra ScoopC.
Somos una cooperativa mixta, es decir, vendemos una gran variedad de productos.
Un tanto por ciento del dinero que recaudaremos, irá destinado a la Fundación de Síndrome de Moebius de España.
Good morning,
We´re a teenagers team from IES Narcís Xifra. We´ve already start to create our project, that consist in designing a company for ourselves, although our teacher help us a little bit. This activity will last nine months. Our company it calls GiroXifra ScoopC.
We are a joint cooperative,so, we sell a wide variety of products.
Somewhat per cent of the money that we retrieve, will go to the Fundaion of Syndrome of Moebios from Spain.
NFORMACIÓ GENERAL
DENOMINACIÓ
Entre tot hem de buscar un nom per l’empresa, no pot ser repetit, és a dir ninguna
empresa ho pot tenir, tampoc cap institut. Al final del nom de la nostre empresa ha de
posar SCoopC o SCC. També podem posar Cooperativa (nom de la nostre cooperativa).
DOMICILI SOCIAL
El domicili social s’estableix a l’institut
I.E.S Narcís Xifra i Masmitjà
Passeig Sant Joan Bosco, núm. 1
17007 - Girona
TIPUS DE L’ACTIVITAT
Compra, venda i fabricació
DURADA DE L’ACTIVITAT
Tot el curs.
OBJECTE SOCIAL
El nostre objectiu és aconseguir la compra i venda de productes a bon preu i de bona qualitat, per tal de conèixer el màxim possible el món emprenedor.
I també poder ajudar molt a la Fundació del Síndrome de Moebius d’Espanya.
NORMES D’ASSOCIACIÓ
Requisits per ser-ne soci:
Aportació obligatòria mínima:
La aportació mínima per a cada soci, encara que sigui nouvingut, haurà de ser de 10€ per persona.
Drets i deures dels socis:
Els drets dels socis són:
-Participar en la realització de l’objecte social de la cooperativa.
-Poder escollir els càrrecs dels òrgans de la societat, i ocupar-los.
-Poder opinar sobre tots els temes duts a terme.
-Sol·licitar informació sobre les qüestions que afectin llurs interessos econòmics i socials en els termes que estableixin els estatuts socials.
Deures dels socis són:
-Participar en les activitats que fem a la cooperativa.
-Complir les obligacions econòmiques que els corresponguin.
-Assistir a les reunions de les assemblees generals i dels altres òrgans als quals siguin convocats.
-Acceptar els càrrecs que se’ls hi ha otorgat, llevat que tinguin una causa justificada, apreciada per l’assemblea general, per a no fer-ho.
-Complir els acords adoptats vàlidament pels òrgans de govern.
-Guardar secret sobre els assumptes i les dades de la cooperativa la divulgació dels quals pugui perjudicar-ne els interessos socials.
Motius d"expulsió o penalització
L’expulsió del soci o sòcia només pot ésser acordada per una falta tipificada com a molt greu pels estatuts, mitjançant un expedient instruït a aquest efecte pel consell rector.
Qualsevol persona que no treballi quan li toca, sigui qui sigui, serà expulsat després d’haver-ho argumentat amb el grup.
ÒRGANS DE REPRESENTACIÓ
1. El/la president/a de l"associació també serà el/la presidenta de la Junta Directiva.
2 . Són pròpies del president/a les funcions següents:
La direcció i representació legal de l"associació, per delegació de l"Assamblea General i de la Junta Directiva
La presidència i la direcció dels debats, tant de l"Assamblea General com de la Junta Directiva.
Emetre un vot de qualitat decisori en els caos d"empat.
Establir la convocatòria de les reunions de l"Assamblea General i de la Junta Directiva.
Visar les actes i els certificats confeccionats pel secretari de l"associació.
Les atribucions restants pròpies del càrrec i les que li deleguin l"Assemblea General i la Junta Directiva.
3. El/la president/a serà substituït, en cas d"absència o malaltia, pel vice-president/a vocal de més edat de la Junta, per aquest ordre.
1. El tresorer i el secretari
El tresorer tindrà com a funció la custòdia i el control dels recursos de l"associació, com també l"elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes. Portarà un llibre de caixa.
2. El secretari ah de custodiar la documentació de l"associació, aixecar, redactar i signar les actes de les reunions de l"Assamblea General i la Junta Directiva, redactar i autoritzar les certificacions que calgui lliurar, i també portar el llibre de registre de socis.
CLASSES DE COOPERATIVA QUE PODEM FER:
d) De consumidors i usuaris: Es tracta de que nosaltres també podem compra del que fabriquem i també vendre"l.
e) De crèdit: Les cooperatives de crèdit tenen com propòsit satisfer les necessitats de finançament i potenciació d’estalvis dels socis amb activitats pròpies d’entitats de crèdit.
f) D’ensenyament: Les cooperatives d’ensenyament tenen com objectiu procurar o organitzar qualsevol mena d’activitat escolar o docent i també prestar serveis que facilitin l’activitat docent (venda de material, la pràctica de l’esport o els serveis de cuina).
i) De serveis: Són cooperatives que associen persones físiques o jurídiques, que són titulars d’explotacions industrials o de serveis que exerceixen la seva activitat per compte propi. Les cooperatives de serveis tenen per objecte la prestació de serveis i l’execució d’operacions destinades al millorament econòmic i tècnic de les activitats o de les explotacions dels socis.
j) De treball associat.
k) Mixtes.: Cooperatives que desenvolupen finalitats pròpies de diferents classes de cooperatives i unifiquen les diferents activitats en una sola forma jurídica. Realitzen conjuntament el lliurament i la producció de béns o prestació de serveis al col•lectiu de socis i a tercers.
DISSOLUCIÓ
1. Són causes de dissolució d’una societat cooperativa:
a) El compliment del termini fixat pels estatuts socials, llevat que hi hagi un acord de pròrroga adoptat per l’assemblea general i degudament inscrit.
b) L’assoliment de l’objecte social, o la impossibilitat de realitzar-lo. Pel que fa a les cooperatives de crèdit i d’assegurances, cal atenir-se, a més, al que disposen els organismes competents per raó de les activitats efectuades.
c) La voluntat dels socis, manifestada mitjançant un acord de l’assemblea general pres per la majoria establerta per l’article 33.
d) La reducció del nombre de socis per sota del mínim legalment necessari per a constituir la cooperativa, si es manté durant més d’un any.
e) La reducció de la xifra del capital social per sota del mínim establert legalment o estatutàriament, si es manté durant més de sis mesos.
f) La fusió, l’escissió o la transformació a què fan referència els articles 74 a 84.
g) El concurs o la fallida, segons correspongui, de la cooperativa, sempre que ho acordi l’assemblea general, com a conseqüència de la resolució judicial que la declari.
h) Qualsevol altra causa legal o estatutària.
2. La societat cooperativa dissolta conserva la personalitat jurídica mentre se’n fa la liquidació. Durant aquest període s’ha d’afegir a la denominació social l’expressió "en liquidació".
3. L’acord de dissolució d’una cooperativa, o la resolució judicial, si s’escau, a més d’inscriure’s en el Registre de Cooperatives, s’ha de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en dos diaris de gran difusió a Catalunya.
COMVOCATÒRIA
L’assemblea general, tant ordinària com extraordinària, ha d’ésser convocada pel consell rector mitjançant una comunicació als socis, de la manera que determinin els estatuts socials, per a la qual cosa es poden emprar mitjans telemàtics, amb una antelació mínima de quinze dies i màxima de trenta de la data prevista de la reunió. En tot cas s’ha de publicar un anunci en el domicili social.
La convocatòria de l’assemblea general ha d’expressar amb claredat els assumptes a tractar, el lloc, el dia i l’hora de la reunió. Llevat que hi hagi alguna regulació en un altre sentit en els estatuts socials, el lloc ha d’ésser el domicili social. També s’hi ha d’indicar, si escau, la data i l’hora de reunió de l’assemblea en segona convocatòria.
No obstant el que disposen els apartats 1 i 2, l’assemblea s’ha d’entendre constituïda vàlidament amb caràcter universal si, essent-hi presents o representats tots els socis, no n’hi ha cap que s’hi oposi.
El consell rector resta obligat a incloure en l’ordre del dia de la propera assemblea que s’hagi de convocar els assumptes que hagi sol·licitat per escrit un grup de socis que representi, com a mínim, un 10% dels vots socials.
School: INSTITUT NARCíS XIFRA I MASMITJà
Address: Passeig Sant Joan Bosco, 1, Girona, 17007, Girona, Espa�a
Email: giroxifra@gmail.com
Students: 9
© Ciudad Tecnológica del Valle del Nalón, 2009